Jdi na obsah Jdi na menu
 


10. kolo Hrušky B - Drnovice B

12. 6. 2012

Hrušky B       -        Drnovice B

                 

        2                :                3

 

 

1. set            25                  :                    14

2. set            25                  :                    22

3. set            22                  :                    25

4. set            21                  :                    25

5. set            12                  :                    15

 

Sestava:

Ladislav Vrána, Ondřej Bílek, Karel Kurka, Pavel Skácel, Jan Hédl, Zdenek Zabloudil, Pavel Zouhar

 

V posledním zápase sezóny se náš B tým utkal v přímém boji o první místo v OP II proti silnému soupeři z Hrušek, kterého náš tým dokázal za celé působení v OP II porazit jen jednou.

Začátek prvního setu byl vyrovnaný náš tým držel se soupeřem krok do stavu 10:10. Potom začali naši hráči kupit jednu chybu za druhou. Kazili podání, příjem no prostě všechno. Soupeř toho lehce využil a získal tak jednoznačně první set.

V úvodu druhého setu náš tým pokračoval v dělání chyb z prvního setu a soupeř se tak opět lehce dostal do velkého vedení 18:10. Pak náš tým vystřídal K. Kůrku za P. Zouhara na smeči. Hráči se uklidnili a zkoncentrovali a začali stahovat propastný náskok soupeře. Soupeř znervóznil, když náš tým stáhnul pět bodů, ale už bylo pozdě na otočení celého setu a soupeř tak vyhrál i tento set.

Do třetího setu nastoupil na nahrávku P. Zouhar místo P. Skácela, kvůli posílení bloku a na smeč se vrátil K. Kůrka. V tomto setu naši hráči navázali na zlepšenou hru ze druhého setu a hned v úvodu si vytvořili 4 bodový náskok. Tento náskok si náš tým udržoval díky dobrým blokům, lepšímu pohybu v poli a zlepšenému útoku a zaslouženě tak vyhrál tento set.

Do čtvrtého setu naši hráči vstupovali nahecovaní a věřili, že i tento set vyhrají. Průběh setu byl velmi vyrovnaný, ale v koncovce setu se blýskl O. Bílek čtyřmi skvělými bloky a díky tomu se náš tým odpoutal od soupeře a utkání došlo až do tie-breku.

V úvodu tie-breaku dominoval na smeči L. Vrána, který zařídil vedení našeho týmu 4:0. Soupeř se ale nevzdával a začal stahovat tento náskok. V koncovce byli k vidění dlouhé výměny, ve kterých všichni aktéři předváděli obětavou a bojovnou hru. Paradoxně tie-break ukončil míč, když si soupeř myslel, že náš smečař zahrál míč do pásky a přestal hrát. Jenže rozhodčí nepískl a naši hráči zadarmo prsty přehráli míč přes síť, který soupeři spadl na zem a tak naši hráči dokonali skvělý obrat v utkání a mohli tak slavit jak výhru v tomto zápase tak i celkové první místo v OP II ke kterému jim gratulujeme.

 

Náhledy fotografií ze složky Foto týmu