Jdi na obsah Jdi na menu
 


12. kolo Drnovice A - Luleč

5. 6. 2013

 Drnovice A      -       Luleč           

3            :           2

 

1. set                    22                   :                  25

2. set                    25                   :                   21

3. set                    20                   :                   25

4. set                    25                   :                   22

5. set                     15                  :                    7                           

 

Sestava:

Luboš Kovačík (Hight Tower), Sýkora Zdenek, Pavel Zouhar, Jan Zouhar ml., Zdenek Burian, Josef Příborský, Jan Zouhar st.

V místním derby se náš A tým utkal proti silnému soupeři z Lulče. Tento zápas bývá vždy velmi vyhecovaný a jsou k vidění dramatické výměny plné obětavosti a emocí. I letos tomu nebylo jinak jak nasvědčuje výsledek.

V začátku prvního setu se našemu týmu moc nedařilo všichni hráči kazili hodně podání a soupeř toho využil a dokázal si do koncovky přinést náskok pěti bodů, který náš tým postupně stahoval, ale soupeř si dokázal pohlídat dramatickou koncovku a vyhrát tak tento set.

Vstup do druhého setu se našemu týmu vydařil zlepšil se na přítahu a v útoku ale podání stále kazil (6 chyb) takže soupeř s námi stále držel krok. Ale v koncovce naši hráči šli podání na jistotu a spoléhali se na obranu a díky tomu jsme si dokázali vytvořit náskok, který jsme udrželi až do konce setu a zaslouženě jej vyhrál.

Začátek třetího setu byl velmi vyrovnaný a náš tým se soupeřem střídal ve vedení, jenže pak v jednom postavení naši hráči začali kazit přítah a díky tomu jsme se nedokázali prosazovat i v útoku. Soupeř si díky našim chybám vytvořil až sedmi bodový náskok o který pozvolna přicházel, ale v koncovku si pohlídal a zaslouženě tak vyhrál tento set.

Vstup do čtvrtého setu se našemu týmu nepovedl a hned v úvodu prohrával 5:0, ale potom na podání nastoupil J. Příborský, který do té doby nedal ani jedno podání, ale jakoby se zlomila jeho smůla a dal hned za sebou pět přímých bodů z podání. Jenže pak naši hráči opět začali kazit přítah a soupeř si znovu vytvořil velký náskok a vedl už 17:11. Pak opět na podání přišel J. Příborský a dalšími 6 esy srovnal stav a nalomil soupeře. Naši hráči povzbuzeni zlepšeným výkonem J. Příborského začali bojovat o každý míč v poli a razantněji útočit a díky tomu otočili průběh setu a zaslouženě tak vyhráli tento set.

Do pátého setu oba týmu vstoupili zodpovědně, nikdo z týmu si nevytvořil do změny stran rozhodující náskok. Ale po změně stran naši hráči zatlačili soupeře dobrým podáním, obětavou hrou v poli, ale především díky výborným útokům přes hlavní kůl (J. Zouhar ml., J. Příborský) si náš tým vytvořil rozhodující náskok a zlomil odpor soupeře a zaslouženě tak vyhrál jak tento set tak celé utkání.