Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. kolo Vyškov B - Drnovice A

4. 9. 2012

Vyškov B      -     Drnovice A

                

         1                :                3

 

1. set              22                  :                 25

2. set              26                  :                 28

3. set              25                  :                 20

4. set              23                  :                 25

 

Sestava:

Luboš Kovačík (kapitán), Josef Příborský, Jan Zouhar st., Pavel Zouhar, Jan Zouhar ml., Zdenek Burian, Zdenek Zabloudil

V prvním zápase v nové sezóně se náš A tým utkal proti silnému soupeři z Vyškova. Zápasy s tímto soupeřem patří mezi velmi vyrovnané a velmi vyhecované a to se potvrdilo i nyní. I když se utkání hrálo v hale, protože hřiště soupeře bylo pod vodou z nočního deště.

První set byl velmi vyrovnaný až do stavu 15:15 pak se našemu týmu povedlo odskočit o pět bodů díky tvrdé útočné hře, které byla podporována i dobrou obranou jak na síti tak i v poli. Ale soupeř ještě zdramatizoval koncovku setu, když se mu povedlo stáhnout rozdíl jen na dva body, ale náš tým si to pohlídal a vyhrál tak první set.

Druhý set byl stejný jako ten první, opět se našemu týmu povedlo odskočit o pět bodů na 20:15, ale tentokrát se soupeři díky dobrému servisu povedlo tento náskok stáhnout. A ve velmi dramatické koncovce, kdy rozhodovala každá chyba se našemu týmu povedlo zatlačit opět do defenzívy díky tvrdým útokům J. Příborského a vyhrát i tento set.

Do třetího setu vstoupil náš tým s jakýmsi uspokojením a to byla chyba, zkušený soupeř toho ihned využil naši hráči dělali chyby na přítahu a soupeř si tak vytvořil 5 bodový náskok hned v úvodu, který si udržel i do koncovky a zaslouženě tak vyhrál tento set.

Čtvrtý set patřil mezi ty nejdramatičtější. Do poloviny setu byl stav vyrovnaný, ale pak soupeř udělal několik chyb na přítahu a díky dobré obraně a následnými nebojácnými útoky si náš tým vytvořil náskok už na 20:15. Ale opět soupeř předvedl, že nesloží zbraně tak lacino a stáhnul tento náskok už na 23:22. Výměna na 24 bod byla přímo neuvěřitelná, trvala asi 3 minuty a bylo v ní k vidění neuvěřitelné a obětavé zákroky v poli a odhodlání všech hráčů na hřišti ukončit tuto výměnu ve prospěch svého týmu. Nakonec to na sebe vzal J. Zouhar ml., který tvrdým útokem vytloukl blok a díky tomu náš tým měl matchball, který vzápětí proměnil a vyhrál jak tento set tak i celé utkání.

 

V neděli 9. září se náš A tým utká na domácím hřišti proti Vítovicím A. Začátek zápasu v 10:00 hod, sraz hráčů na hřišti v 9:30 hod.